"Du är ju full, då får du skylla dig själv..."

Förra veckan var vi med om en situation som jag har svårt att släppa.

Klockan var sent och vi var på väg hem från Revolución, en mycket populär bar här i San Cristobal. Utanför vinglar det runt en mycket full mexikan som plötsligt ramlar bakåt, slår i huvudet och förlorar medvetandet. Flera personer hjälper till, lägger honom i stabilt sidoläge osv (obs! bara turister som hjälper till) och ringer ambulansen.

Efter en stund är det en ambulans och 3 poliser där. Mexikanen har vaknat till och vinglar runt igen medan ambulansen försöker ta uppgifter om vad som har hänt.

Plötsligt så ramlar mexikanen igen, denna gången framåtstupa och landar med ansiktet rakt i backen. Han förlorar medvetande igen. Och där ligger han. Ingen hjälper till. Poliserna står bredvid och röker. Jag ser att han har svårt att andas, så jag rusar dit och håller i hans huvud så han får fria luftvägar. Han blöder ur munnen och är fortfarande medvetslös. En till turist kommer och hjälper mig lägga honom på sidan. Fortfarande: ingen personal bryr sig. Efter nästan 10 min kommer en man ut ur ambulansen, tar på sig plasthandskar långsamt och kommer fram till oss. Drar lite i håret och säger "han mår bra", tar tag i nacken och sliter upp honom till sittande. Jag är så arg så jag kokar. Men jag lämnar de eftersom det ändå är deras jobb och ansvar.

De säger här att alla har väldigt liten respekt för fulla människor och att de behandlar de på ett dåligt sätt. Några dagar senare var det någon som dog utanför en nattklubb här. Och efter att ha sett hur ambulans och polis beter sig så förvånar det inte mig alls.

En mexikansk julafton

I förrgår kom Zabdi tillbaka från Salina Cruz och det var så kul att se honom!

På julafton bjöd vi hem vänner från hostlet på julbrunch. Vi lagade svenska köttbullar med potatis och gräddsås. Även ett försök till prinskorvar gjordes. Till efterrätt hade vi doppat jordgubbar och banan i vit och mörk choklad som stelnat.. ljuvligt!

På kvällen hade vi en spelning på Cocoliche, en mycket populär restaurang här i San Cris. Det var fullsatt och vi lyckades underhålla bra under en timme med en engagerad publik. Roligt!

Efter spelningen gick vi ut och dansade med alla våra fina vänner här i San Cris. Allt som allt; en mycket bra julafton!


Vår hund i huset i hennes juldräkt :)Vi har köpt en julgran till vårat rum.Julbrunch

Spelning på Cocoliche
Vår julklapp till Zabdi; en Kerstin-mask!

Dec. 22, 2013


Utsikt från vårat rumsfönster


Stephen, Adrian och jag


Spelning på cocoliche
Fina fransyskan Ellionoré


1,5 timmes promenad med Guille (spansk volontär från hostlet) till en park i bergen utanför San Cristobal. De hade linbana, badställe vid floden och en stor grotta.


Nära vår lägenhet, vackra san cristobal!
RSS 2.0