Puerto viejo, Costa Rica

fter 2 nätter i Tortuguero tog jag båt till fastlandet. Det tog nästan 5 timmar (ska egentligen ta 3 timmar) med båt på floden, då vår bensin tog slut och vi fick sitta i båten mitt i djungeln och vänta in hjälp.

Framme vid fastlandet tog jag en minivan direkt till Puerto Viejo.

Puerto Viejo är en liten mysigt samhälle på södra karibiska kusten, ca 1,5 timme från gränsen till Panamá. Det är många invånare där som ursprungligen är från Jamaica, så det är en stor reggae kultur där.
Jag bodde först på Rockin J's hostel, ett enormt hostel där allt är byggt av stora containers från lastfartyg. Det var häftigt men mycket högljutt och mycket festande vilket gjorde sömnen nästintill obefintlig.. efter 2 nätter flyttade jag, en tysk kille och 2 tjejer från österrike till ett lugnare och billigare ställe med privata rum. Mycket trevligt!

Dessa personer hängde jag med nästan hela tiden i Puerto viejo. Vi badade, tog cykelturer och vandrade runt i nationalparker. Även här är det rikt djur-och naturliv. Allt som allt stannade jag 4 nätter i Puerto viejo.Tortuguero, Costa Rica

Nu ligger jag långt efter här i bloggen.. Jag är just nu i Panama city. Men jag kommer ändå att blogga i ordning här :-)

Efter San José tog jag bussen till cariari, bytte buss och bytte sen till båt. Efter 6 timmar var jag framme i Tortuguero. Man kan endast komma dit med båt. Tortuguero är ingen ö, men det finns helt enkelt ingen väg dit. Det är ett litet samhälle vid karibiska kusten med endast 700 invånare.  Inga bilar, ingen uttagsautomat.. så himla lugnt och härligt! 

Störta dragningskraften är havssköldpaddorna som kommer dit och lägger ägg. Tyvärr hade inte deras säsong startat än (mars - okt). Men tortuguero har en stor nationalpark med mycket vilda djur. Jag åkte kanot genom floderna, och var ute i mörkret på kvällen för att leta djur. 

Helt klart en av höjdpunkterna på denna resa. Det var härligt att vara så nära naturen och se djuren i sin rätta miljö, utan att störa de. Och så himla trevlig lokalbefolkning.
Jag såg apor, krokodiler,  stora ödlor, grodor, ormar, spindlar, fåglar och massa däggdjur som jag aldrig sett förut. Det var svårt att ta kort på de flesta djuren men här kommer lite bilder;Vulkanen Irazu

Jag och en tjej från Australien tog en dagstur en dag till vulkanen Irazu, ca 2 timmar utanför San José. Lite otur med vädret då det var så molnigt att vi nästan inte såg nånting.  Men fint var det i alla fall :-)RSS 2.0