Vietnam; Phu Quoc

Vi är i Vietnam nu! Här pratar de konstigt och har endast EN valuta (så himla skönt), dong. 22,000 dong = 1 USD ungefär. I kambodja använder de USD, men har även sin egna valuta Riel. 4,000 riel = 1 USD. De använde inte cent utan om det blev mindre än en dollar fick vi det i riel. så växeln man fick tillbaka var en blandning av USD och riel, och man kunde betala en summa med bägge valutorna blandat. Förvirrande minst sagt!
 
Vi är i Ho Chi Minh City (Saigon) och har varit här 2 nätter hittills. Vi åkte till Vietnam med buss från Kep, gränsövergången gick ganska smidigt och vi tog en båt till ön Phu Quoc. Den ön är egentligen närmare kambodja än Vietnam, så i princip så åkte vi över gränsen och "åkte tillbaka" fast strax utanför Kep och Koh Tonsay.
 
Phu Quoc är en lugn och stor ö som håller på att expanderas rejält; de håller på att bygga hotell etc. för fullt överallt. Än så länge så var det mest ryssar där och de flesta menyerna stod också på ryska också.. vi lyckades få tag på ett riktigt fint boende en bit utanför stan; priset för ett 2-stjärnigt hotell men standard som ett 4-stjärnigt! Enorm frukostbuffe, riktigt fina och stora rum, gratis transfer till stranden (som endast låg 5 min promenad bort..), gratis buss in till stan.. så där hängde vi i några dagar och bara tog det lugnt.
 
Stranden nära oss
 
 
 
 
Inne i "stan" Duong Dong, Phu Quoc
 
Fresh Seafood
 
 
 
 
Vi flög till Ho Chi Minh från Phu Quoc. Vietnam är ett stort land med långa avstånd, och eftersom vi bara fick 15 dagar här så kommer vi att flyga mest, annars kommer vi inte hinna. Det är så himla billigt att flyga, en inrikesresa kostar 150-200 kr, ungefär samma pris som att ta buss/tåg men man kortar ner restiden med många timmar!
 
Igår besökte vi War Remnants musem, ett museum om Vietnamkriget. Vi tänkte besöka Cu Chi tunnlarna idag, men jag mådde inte så bra i magen igår kväll så vi vågade inte boka det... jag mår lite bättre idag men vi tar nog det ganska lugnt idag ändå!
 
 Ho Chi Minh på kvällen
 
 
 
 
 
 
 

Kep och Koh Tonsay

Vi har haft riktigt slappa dagar senaste veckan, vilket vi behövde! Vi åkte till Kep, en liten mysig stad vid havskusten. Känd för sina krabbor, vilket innebar att jag bara har ätit skaldjur i en veckas tid. Gott :-)
 
 
 
Vi gillade Kep riktigt mycket. Det var en lugn, mysig stad med nästan ingen trafik. Vi "lyxade" till det lite med boendet och det var nog det som gjorde vistelsen så bra. Vi bodde i "Q Bungalows", hade ett eget litet hus på berget med djungeln bakom oss. Huset låg i en lummig trädgård, det fanns en stor pool och framför allt, det var så himla lugnt och tyst och mycket trevlig personal. De gick och plockade färsk frukt i trädgården och gav till oss. Detta kostade runt 300 kr per natt för oss båda med frukost frukost. Helt klart värt det då vi spenderade den mesta tiden där. Stranden i Kep var inte den bästa, skräpig och grumligt vatten så därför badade vi mest i poolen. Det var verkligen ett så lugnt och fint ställe som vi behövde!
 
Vårat mysiga hus!
 
 
 Mysig trädgård utanför
 
 
 
Pool området
 
 
Nere vid crab market i Kep, burar som de fångar krabbor i
 
 
 
Kep beach
 
 
 
 
Vandring i Kep national park där vi bland annat såg apor =)
 
 Utsikt Kep national parl
 
 
 
 
 
En av dagarna åkte vi till Koh Tonsay, eller Rabbit Island som det också kallas. Vi stannade där en natt, i en mycket billig och enkel bungalow. Det finns inga vägar eller bilar på den här ön, och det var riktigt lugnt och skönt. Stranden var otroligt fin och det var långgrunt och klart vatten. Dock så råkade vi ganska otrevliga värdar som vi hyrde bungalowen av och det gjorde så att hela vistelsen inte blev så bra. De var inte hjälpsamma för fem öre och det var smutsigt, otvättade lakan och filtar, det mesta var trasigt i det huset vi bodde... men det dög för en natt. Tänk vad boendet kan betyda mycket och framför allt personalen, det var så vi nästan längtade hem till
 vårt hus i Kep ett tag =) Förutom det hade vi en väldigt avslappnad och skön vistelse på Koh Tonsay.
 
 
 
 
Vår bungalow
 
Enkelt boende
 
 
 
Grillade krabbor!
 
 
 
 
 
 
 

Phnom Penh

Från Siem Reap tog vi buss till Phnom Penh. Det var en ganska jobbig bussresa; många stopp, VARMT, och mycket folk. När alla sätena var upptagna satte de folk i mittengången på små pallar eller så fick de står framme i fören.


Efter lite mer än 7 timmar var vi framme. Vi hade hittat ett mycket bra hotell (New Midtown Hotel); ca 170 kr natten för båda med riktigt bra standard! Det låg lite utanför centrum men det var inget problem; snarare lugnare område med liiite mindre trafik.

Det vat rejält varmt på dagarna; som varmast kring 36 grader. En av dagarna smet vi från värmen och gick på bio och såg Deadpool för 3USD. 


Vårat fina hotellrum!
Vanlig syn i trafiken - säkerhet?


Gatorna i Phnom Penh

Mekong floden


Mycket skräp överallt. På den lilla gräsremsan mellan staden och mekongfloden har de små odlingar...En dag besökte vi The Killing Fields och fängelset S-21. Det var berörande att lära sig om hur hemska människor kan behandla andra människor, ofattbart! 


Även spädbarnen dödades så att de inte skulle få för sig att hämnas senare i livet...


Minnesmonument
På fängelset S-21 där många torterades innan de flyttades till Killing Fields, för att dödas massgravarna

Utsikt från hotellets takterass


Kvällsmarknad i Phnom Penh


RSS 2.0