Pushkar

Vi är i heliga staden Pushkar. Guden Brahma fick en lotusblomma av guden Vishnu, släppte ner den på jorden och den hamnade här i Pushkar och en helig sjö uppstod där blomman landade. Här har vi indiens enda Brahma-tempel så många pilgrimer kommer hit för att besöka templet och ta sig ett dopp i the holy pushkar lake.Udaipur

Efter 16 timmar lång bussresa kom vi fram till vackra staden Udaipur. Detta kallas för den vita staden och det är annorlunda miljö här. Annan arkitektur, människorna klär sig annorlunda och trafiken och hela staden är mycket lugnare än vad Bombay var.

Här kommer lite blandade bilder eftersom wifi här är så bra så det faktiskt går att lägga upp bilder. Tidigare har bara 1 bild av 3 kommit med.


solnedgång i Bombay


slummen i Bombay


Lotta i vår lilla koja i sleeperbussen till udaipur.

UdaipurUdaipur

Udaipur


UdaipurUdaipur


Dansshow med typiska folkdanser från rahajstan.


Olika transportmedel - fråb mc till ko :)


Thali. Mmmmmm!!!!

Crazy days in Mumbai

Vi har varit i bombay i 3 dagar nu. Tågresan hit var lång och intressant men framförallt VARM! Jag blev sittandes med en söt indisk familj med två små pojkar som skulle leka med mig heela tiden. Vilket var lite tröttsamt efter 5 timmar.. hur som helst så var det en upplevelse värd att minnas!

Bombay är en helt galen stad med tusen kontraster och sååå mycket att titta på. En kort tur på gatan och man är slut i huvudet efter alla intryck, dofter och ljud. Vi har hunnit med att se en Bollywood film på bio (på hindi, men vi hade två nyfunna indiska vänner med oss som översatte) och idag har vi varit på gandhi museum, hanging garden, gått runt i slummen och fascinerats av hur allt funkar här.

Imorgon blir det elephanta island och på kvällen åker vi nattbuss mot Udaipur.


RSS 2.0