19 timmars tågresa till Bagan

SIsta dagen i Yangong hade vi inga speciella planer, vi abra vandrade runt i parker och åt mat!
 
Burmesisk lunch!
 
 
Tea leaf salad
 
 
 
 
 
I fredags hoppade vi på tåget mot Bagan kl 16. Vi hade bokat liggvagn, och vi fick en dela en vagn med 2 andra resenärer från Australien. vår vagn hade en egen toalett men samtidigt så kunde man inte gå till andra vagnar på tåget därifrån, så vi var fast där. Tåget rullade sakta ut genom Yangon och vi kände direkt att det skulle bli en skakig resa. Vid 22-tiden släckte vi ner för att sova. Trots en skakig och högljudd resa var kl 06.15 nästa gång jag kollade efter tiden. Det var riktigt kallt på morgonen men det var mysogt att krypa upp och se solen gå upp över Myanmars fält. 
 
Barnen var riktigt entusiastiska längs rälsen; de vinkade, ropade, och folk på tåget kastade ut snacks till dem genomfönstret.
 
Summan av det hela; att ta tåget är mycket långsammare än buss men säkrare, ingen åksjuka för folk som lätt blir det (som jag), mer interaktion med lokalbefolkningen och vackra vyer över småbyarna. Vacker solnedgång och soluppgång. Det enda negativa var att det hela tiden är väldigt dammigt överallt, så det var riktigt skönt med en dusch när vi kom fram!
 
 
Våra hyttkompisar, ett par från Australien
 
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0