Dalarna

Nu är jag hemma i dalarna igen efter en intensiv helg med familjen i Stockholm! Det blev nästan lite för mycket på en gång - från lugnet till familjekaos och stress i farmors lilla lägenhet där man inte kan ta vägen någonstans. Skönt att komma hem till vårat stora hus så man kan smita undan lite ibland...

Jullov är skönt, men jag får för mycket tid att tänka och känna efter.
Häromdagen drömde jag en dröm som gav mig en sjukt obehaglig känsla:

Jag, Mathilda, Victoria, Andreas och Isa skulle tillsammans gå på en helt vanlig gynundersökning (precis som att vi jämt brukade göra det, haha).
Vi kom in på sjukhuset, och när vi stod vid apoteket så skulle mathilda bara gå in och kolla på något. Helt plötsligt står jag med ett brev i handen (vet ej hur den hamna där). Jag öppnar det, läser det om och om igen, men fattar inte vad det står. Det står något om att jag måste komma på en akut undersökning för att de misstänker någonting. Andreas säger att det låter som en undersökning för endast jättesjuka människor, och jag blir rädd.
Jag läser igen, och nu står det att jag har en misstänkt tumör i hjärtat och att de kan inte göra en gynekologisk undersökning för att de är rädda att den då ska sprida sig vidare till de nedre delarna. Allt känns helt sjukt. Mathilda, vickan, isa och andreas bara rycker på axlarna och går som att det inte var något. Och den där känslan, den obehagliga känslan... Jag vaknade och det tog ett tag innan jag kunde intala mig själv att det bara var en dröm. Kändes så verkligt, och det var en hemsk känsla att få den diagnosen...

Snacka om arbetsskada! Och inatt när jag skulle sova så gjorde det lite ont i en vaden(trodde jag, kanske bara intalade mig själv). Jag trodde verkligen att jag hade fått en djupventrombos (propp i benet) och kunde inte somna. Jag var så rädd.
Det är helt sjukt egentligen. Jag har inte öppnat böckerna sedan vi fick jullov. Jag blir bara nojig av alla denna slapptid.
Nej, jag får se till att hålla mig sysselsatt eller nåt. Hoppas det går över.

Förresten har vi supermycket med snö här, härligt!  :)
RSS 2.0