Valhajar och världens vackraste strand

 
Vi är i Filippinerna nu och har det riktigt bra. Dock så har internet varit i princip obefintligt ända sedan vi kom hit, men nu har vi äntligen hittat ett hotell i Puerto Princesa med någorlunda uppkoppling.
Sedan jag skrev sist har vi varit i Oslob, Boracay och nu ör vi på ön Palawan i staden Puerto princesa.
 
Från Bohol åkte vi till Oslob. En mycket liten stad där centrum ebstår av några matstånd längs gatan. Det var en mysig liten by med nyfiken och trevlig lokalbefolkning. Anledning för Oslob är för många valhajar - här har man en chans att simma med världens största haj. Dessa varelser lever på plankton och småfisk och är helt ofarlig för människor. Den har inte ens några tänder eftersom den "filtrerar" maten på nåt sätt. Den största valhaj som setts var strax över 12 meter lång och deras mun kan bli 1,5 meter bred!
 
Strax utanför Oslob kommer valhajar och söker föda. Folket slänger ut lite föda till dem och de samlas i stim och är helt orädda för människor. Man får ett snorkelset och kan se och simma med dessa enorma varelser, men man får inte komma närmare än 4 meter. Det var en helt otrolig upplevelse at se dem på så nära håll ute i det fria, ett minne för livet!
 
 
Filmade med min actioncam under vattnet och försökte ta några bilder från filmen.. inte bästa kvalitén men ändå!
 
 
 
 
Efter Oslob åkte vi till Cebu och flög till Kalibo. Därifrån buss/båt/taxi till Boracay. Det var en lång resa och jag hade precis börjar bli riktigt förkyld. Vi stannade 5 nätter på Boracay och njöt av det vackra vattnet och sanden och jag försökte återhmta mig från min förkylning. White beach på Boracay har flera gånger varit med i toppen om världens finaste strand. Och det var ganska svårslaget med den vita, mjuka, rena sanden och det korallblå vattnet!
 
Det var så ljusa fina färger vid stranden så min kamera kunde inte ta så bra bilder (kanske dags för en ny snart!). Här har vi en bild från Daniels mobilkamera i alla fall =) Kolla färgen på vattnet!
 
En av de vackraste solnedgångarna jag har sett!
 
 
 
Utöver en vacker strand var Boracay MYCKET turistigt och dyrt. Vi kände oss nöjda efter 5 nätter och flög till ön Palawan där vi är nu. Vi är i Puerto Princesa och stannar här tills 28 mars, då vi åker till El Nido på norra delen av ön. Igår och idag var helgdagar p.g.a påsken, så det är verkligen dött och nästan allt är stängt. Nästan alla boenden var uppbokade i El Nido pga helgdagarna, så vi är lite "strandsatta" här men det är ganska skönt också. Bättre att åka dit när lugnet har lagt sig efter stormen!
Så just nu finns det inte så mycket att göra förutom att ta det lugnt.. =)
 
 
En av de mest trafikerade gatorna i Puerto Princesa under Good Friday. Helt dött!
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0