Intensiv helg med cykelköp och utflykt

Äntligen helg! I lördags tänkte jag att äntligen får jag lite sovmorgon. Men eftersom Mae Sot är en liten stad betyder det att de har allmänna högtalare runtom i staden.. Så kl 06 på lördagsmorgonen dånade de på med musik i dessa högtalare (inte alls diskret), och det höll på i ca 1,5 timme. Sen var det bara att gå upp. Tack för det =)
 
I lördags var vi på utflykt med folk från Mae Tao Clinic. Det var jag, en spanjorska, 4 japaner och 8 burmeser. Vi kröp upp på flaket på en lasbil och så ägnade vi hela dagen åt att besöka vattenfall. Mycket trevligt! Det första vattenfallet (som vi kom till efter flera avstickare eftersom chauffören åkte vilse några gånger) heter Pacharoen waterfall. Det var många barnfamiljer som var där och hade picknick och njöt av lördagen. Vattenfallet är i flera etapper och vi tog oss upp till toppen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter en rejäl klättring upp och ner för detta vattenfall åkte vi vidare mot nästa vattenfall; Thararak waterfall. Det är som en klippa, och högst upp kan man se ett tempel (chedi style) om man kollar från långt håll. Jag fick inte templet på bild eftersom vi var så nära vattenfallet då, men man såg templet från vägen. Vattenfallet rann ut i en mysig lite sjö, så vi fick chans att bada (mycket skönt i 33 graders värme).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mycket fina vyer när man kommer utanför Mae Sot!
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har köpt en ny cykel! Istället för att hyra för 30 bath/dag, köpte jag denna pärla för 1400 bath (ca 326 kr). Komplett med cykelkorg, lyse, ringklocka och lås!

 
 
 
RSS 2.0