Mandalay och Kalaw

Efter Bagan tog vi buss till Mandalay. Väl i Mandalay var vi ganska trötta och själva staden var inte så attraktiv - mycket damm, galen trafik (här var det ett riktigt projekt att korsa gatan) och inget specielly utmärkande. Vi stannade i 2 nätter och kollade in staden, gick runt mycket och såg solnedgången från Mandalay hill.
 
Efter detta åkte vi mot Kalaw, ett litet samhälle uppe i bergen i Shan state. Här var det KALLT. Endast 4 grader på morgonen och självklart serverades frukosten utomhus på deras terass. Inte skönt... Ingen värme i rummet heller men många extra filtar, vilket behövdes under natten!
 
Utöver det kalla var Kalaw en riktigt mysig stad. Man kunde gå runt centrum på 10 minuter och det fanns inte så mycket - alltså inte så anpassat efter turismen vilket var härligt! Vi tog en vandringstur med guide under en heldag då vi gick ut till byarna runtom i bergen. Det finns ganska isolerade byar däromkring med folk som härstammar från Tibet och har sin egen kultur och sitt eget språk. Den dagen gick vi totalt 22 km så vi somnade väldigt gott den kvällen =)
 
Bussen till Mandalay
 
 
Utsikten från hotellrummet i Mandalay
 
 
 
 
Världens största bok - Tripitaka (buddhismens lärobok) på över 700 stenar. I Mandalay.
 
Mandalay
 
Solnedgång från Mandalay Hill
 
 
 
Trekking runtom Kalaw!
 
 
 
I en liten by i bergen utanför Kalaw
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi och vår trekking-guide i mitten =)
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0