Kambodja; Siem Reap

Det verkar inte funger att ladda upp bilder här längre (har försökt i 3 dagar nu), så det får bli ett inlägg utan bilder!
 
I torsdags tog vi bussen från Bangkok mot Siem Reap. De har direktbussar som går mellan Bangkok - Siem Reap för 750 baht/person (nästan 200 kr). Resan tog totalt 8 timmar; 4 timmar till Sa Kaeo, stannade vid gränsen i ca 1 timme när alla ska fixa sina stämplingar, sedan ca 3 timmar från Poi Pet, staden på Kambodjas sida till Siem Reap. På bussen ingick det snacks, drickor och varm lunch. De försökte även sälja på oss en slags V.I.P service; om man betalade 10 USD extra/person utöver visumkostnaden, så fixade de ditt turistvisum till Kambodja. Helt onödigt, då det var superenkelt att fixa visumet på plats och det tog inte längre tid för oss än för de som hade köpt denna extra service.
 
Vi kom fram vid 16-tiden till Siem Reap, och bussbolaget erbjöd även gratis tuk-tuk till ditt boende. Vi checkade in på Golden Takeo Guesthouse och det är ett helt okej boende.
På fredagen tog vi det väldigt lugnt, vi gick runt i stan och på eftermiddagen spelade vi minigolf, mycket trevligt!
 
I lördags gick vi upp kl 04.30 för att åka till Angkor Wat. Vi trängdes där med horder av turister för att få en glimt av soluppgången. Mycket vackert faktiskt! Angkor Wat är också riktigt intressant, och vi tillbringade nästan hela morgonen där. Resten av dagen besökte vi flera olika tempel och avslutade med Cambodia landmine museum, riktigt intressant. I jämförelse med Bagan får jag nog säga att jag tyckte att Bagan var snäppet bättre; det var mäktigt att se alla tempel runt omkring dig hela tiden och det var kanske en fjärdedel så många turister som vid Angkor Wat. Men det var ändå en minnesvärd dag!
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0