Yangon dag 2

Denna stad är hektisk, det kan jag helt klart hålla med om! Man blir ganska trött i huvudet efter en tur ute på gatan; bilarna tutar, folk hänger ut genom bussarna och skriker, försäljarna ropar, det är så mycket folk överallt och goda matdofter blandas med sopstank. Det finns så mycket att titta på och man blir trött av alla intryck. Men vi ser mycket spännande!
Vi bor på New Yangon Hotel, ett helt okej hotell för ca 300 kr/natt. I Myanmar är boende i överlag ganska dyrt och låg standard. Här ingår frukostbuffé varje morgon med fin utsikt!

Efter frukosten gick vi för att leta efter stället där de säljer tågbiljetter, vilket inte är på tågstationen (endast om du ska åka samma dag). Om man ska boka några dagar innan måste man nämligen gå till ett annat ställe. Det var ett ganska gömt ställe, men tillslut så hittade vi det och bokade 2 biljetter till Bagan på fredag. Vi betalade 16,500 kyat/person (ca 100 kr). Resan tar minst 16 timmar men vi har i alla fall sovvagn. Det ska bli spännande!

Good morning Myanmar!


Utsikt från hotellfrukosten

I kön för att köpa tågbiljett!Tågbiljetten


Efter det tog vi taxi till Shwedagon pagoda - det var mäktigt! Det är den största och mest blänkande pagodan jag har sett - man blir helt bländad av den när solens strålar reflekterar mot den.Streetlife in Yangon


Chipsmannen!Telefonstation, istället för telefonkiosker!


Solnedgång över floden

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0