Jag lever!

Inte mycket aktivitet här denna vecka, men det har det inte varit hos mig heller!
 
I söndags kväll när vi satt på en restaurang fick jag plötslig frossa. Jag trodde att jag skulle kräkas så jag var tvungen att gå därifrån. Tog mig hem och tog en varm dusch. Tänkte att jag kanske hade fått i mig för lite vätska under dagen (hade känt mig ovanligt trött och lite yr under dagen) så intog vätskeersättning och lade mig.Under natten hade jag frossa och feber, och detta har hållit på sedan dess. Feber runt 40 grader i 6 dagar i sträck och min kropp är helt slut. Muskel-och ledvärk så det kändes som att ryggen skulle gå av när jag rörde mig. Huvudvärk, tryck bakom ögonen, yrsel. På måndag gick jag till närmaste kliniken, som gav mig lite medicin och bad mig komma tillbaka om några dagar om det ej blev bättre. På tisdagen började jag kräkas. Kräktes flera gånger per dag. I torsdags gick jag tillbaka till kliniken, de tog kontroller (hade gått ner nästan 2 kg sedan i måndags!) och tog ett stick i fingret och kollade trombocytvärdet. De ville se så jag inte utvecklade den farliga typen av dengue feber; hemorragisk dengue feber eftersom jag hade börjat få spontana blåmärken på kroppen. Trombocytvärdet låg bra så jag gick hem igen. Nu var febern runt 38 grader bara, men jag kräktes flera gånger och fick i mig max 750 ml vatten. Jag var rejält yr och låg till sängs hela dagen. Igår var febern uppe på 40 grader igen och var rejält aggressiv. Febern kom tillbaka bara någon timme efter paracetamol eller så gick den inte ner alls med medicinerna. Låg i mitt rum med lampan släckt, våt handduk över huvudet och våta strumpor (nån tipsade om att det kunde hjälpa mot febern..) Det kändes som att mitt huvud skulle explodera!
 
Idag känner jag mig betydligt bättre. Febern idag ligger runt 37,5, jag har inte kräkts på ett dygn och jag börjar få tillbaka lite aptit. Jag lyckades äta rktig mat till lunch för första gången idag sedan i söndags, utan att det kom upp igen! Jag hoppas att detta är över snart men min kropp känns riktigt sliten. Jag orkar inte gå så långt eller att stå längre stunder. Det känns som mjölksyra x2000 i vaderna när jag står upp stilla längre än 5 minuter.
 
Vet inte riktigt till 100 % vad detta är, men jag tror att det är dengue feber. Alla symtom tyder på det, även att man känner sig bättre men sen kommer det ett värre tillslag igen. Jag har inte haft de typiska utslagen som vid dengue, men ibland har det kliat på armar och ben nåt enormt och det blossar upp utslag under några timmar. Någon trodde influensa, men jag har inte haft några symtom alls som snorig näsa eller ont i halsen. Jag har tack och lov lyckats undvika sjukhuset, även om jag har tänkt tanken många gånger denna vecka när jag har känt mig som svagast. Det finns ju ändå inget botmedel mot Dengue...
 
Dengue feber sprids via myggor och dessa myggor är även aktiva under dagen. Jag har använt myggspray nästan dagligen men har ändå fått myggbett när jag tex. har ätit lunch. Här i Mae Sot är Dengue feber ett stort problem och det är många som får det.
 
Hur som helst så mår jag bättre nu, och hoppas att detta är över snart! Jag har fantastiska vänner här som kommer med mat och förnödenheter till mig när jag är sjuk =)Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0