Chiang Mai

I fredags var vi några stycken från BCMF som åkte till Chiang Mai. Vi åkte i vår minivan med våran chaufför som brukar köra patienterna dit.
Resan tog 6 timmar och vi sov 2 nätter i BCMF's patient hus. Det var riktigt trevligt att se patient huset och Chiang Mai är en väldigt trevlig stad! I patient huset bor våra patienter medan de väntar på undersökningar och operationer. Många patienter spenderar flera veckor och månader där, så det är en lugn oas och de försöker ha olika projekt som patienterna kan hjälpa till med; tex odla frukt/grönsaker, bygga murar, måla väggar med mera.
Det var svårt att komma närmare patienterna. De är blyga och har stor respekt för oss, vi försökte få dem att äta tillsammans med oss men de serverade oss mat först och åt sen när vi hade ätit färdigt. Det var enklast att umgås med barnen, eftersom de är så nyfikna av sig!
 
Patient huset
 
 
De har en trädgård som de kan odla saker
 
En lekplats för barnen
 
Papayaträd!
 
VI besökte night bazar i Chiang Mai
 
 
 
Vårat rum. Hårda sängar för oss, lyxsängar för andra!
 
 
På lördagen så hade ett vi bås på Citylife's garden fair, en mässa som de har en gång om året. Varje år så går alla intäkterna från mässan till två välgörenhetsorganisationer, och i år var BCMF en av de organisationer som kommer att få pengarna. Det var roligt och det fanns mycket att se och äta där. Vi sålde många olika saker. Våra patienter hade skänkt Thanaka (burmesisk ansiktsmålning), sarongs, tyger, väskor mm.
 
 
 
 
Thanaka!
 
 
 
 
Några av patienterna var med oss på mässan. En annorlunda dag för dem =)
 
 
 
Amelia med friterade bananer och kokosglass... mmm!
 
Underhållning på mässan
 
 
Kollegor =)
 
 
Några av våra patienter som vi spenderat helgen med!
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0